LEMMER - Donderdag 29 februari om 12.00 uur zal de expositie “Landschapsfotografie” door wethouder Luciënne Boelsma officieel geopend worden in de Bibliotheek van Lemmer.


In de Bibliotheek hangen dan foto's die gemaakt zijn door de tieners van Tienerschool in Lemmer. Deze leerlingen hebben enthousiast deelgenomen aan het project “Landschapsfotografie” dat georganiseerd is door het Bezoekerscentrum Mar en Klif en Bibliotheken Mar en Fean.

Tijdens het project heeft een landschapsambassadeur van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân de jongeren verteld over het ontstaan van het landschap rondom Lemmer. Hierbij stond het veengebied centraal: een gebied waar de ingreep van de mens groot is geweest. De leerlingen werden geïnformeerd over de belangen van het veengebied en wat dit betekent voor de toekomst. Daarna gingen ze samen met de ambassadeur het landschap bekijken en werden de leerlingen uitgedaagd deze kenmerken vast te leggen door middel van fotografie. Een fotograaf heeft de tieners hierbij begeleid en gestimuleerd om verschillende technieken te gebruiken zoals diafragma, perspectief, close-up, doorkijkje en landschapsfotografie.

De leerlingen hebben door het project op een creatieve wijze kunnen kijken naar hun eigen leefomgeving en de rol die zij daar zelf in willen en kunnen spelen. Hiernaast hebben ze ook kunnen ervaren hoe fijn het is om buiten te zijn en hoe dit effect kan hebben op jezelf. Bekijk de resultaten van deze mooie workshop vanaf donderdag 29 februari in Bibliotheek Lemmer.

Het project is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie.