DE VEENHOOP - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft donderdag 14 juni 2018 een bezoek gebracht aan het Vakantiekamp Zomerzotheid in De Veenhoop in Friesland, een zeilkamp voor kinderen met kanker in de leeftijd van 10-16 jaar.

Zomerzotheid is één van de vakantiekampen van de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV), waar kinderen en jongeren met kanker kosteloos aan kunnen deelnemen. Aan het zeilkamp doen ongeveer veertig kinderen mee onder begeleiding van dertig vrijwilligers. De vrijwilligers bestaan uit zeilinstructeurs, een creatief team, een keukenploeg en een medisch team. Het motto van de SKOV is dat alles wat thuis kan, ook op Zomerzotheid kan. Hierdoor kunnen kinderen in elke fase van hun behandeling mee, ook als er meer verzorging of begeleiding nodig is.

De SKOV organiseert sinds 1986 vakanties en activiteiten voor kinderen met kanker. Elk jaar organiseert de stichting een uitstapje voor honderden oncologische patiënten en hun gezinnen en vijf vakantiekampen van een week. Prinses Margriet is Beschermvrouwe van de SKOV.