LEMMER - Voor mensen die op zoek zijn naar een plek om ongedwongen te schrijven over wat er in hun omgaat organiseert Bibliotheek Balk 4 maandagen het Schrijfcafé. Deelnemers aan het Schrijfcafé gaan aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten. Door het doen van oefeningen die men aangereikt krijgt, komen de teksten vanzelf op papier. Het gaat hierbij niet om de hoeveelheid of schoonheid van de woorden, maar om het doen. Het Schrijfcafé is er voor inspiratie, creativiteit en zelfreflectie. Deelnemers leren bepaalde technieken om bewust te worden wat voor hen belangrijk is, zonder enig oordeel.

Onderwerpen
Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals actualiteit, dromen, gevoelens, herinneringen en humor. Jouw gedachten staan centraal. In het Schrijfcafé schrijven we over geluidsfragmenten, voorwerpen een afbeelding en nog veel meer. We wisselen continu af tussen onderwerpen en manieren om te schrijven.

Begeleiding
De begeleiding in het Schrijfcafé wordt geregeld door Trudy van Nieuwenhoven van Vollezin. Trudy geeft schrijftrainingen, is begeleider bij Digi-Taalhuis, schrijft voor schoolboeken en deelt regelmatig haar eigen schrijfsels op social media onder de naam Vollezin. Meer informatie over Vollezin en Trudy is te vinden op www.vollezin.nl.

Schrijven ruimt op!
Het thema van het Schrijfcafé is: ‘Schrijven ruimt op’. Of je nu komt voor een stukje zelfontwikkeling, bewustwording, techniek of ontspanning het Schrijfcafé blijft je inspireren.

Het Schrijfcafé is geopend op maandagmiddag van 15:00 tot 17:00 op onderstaande data:
· Maandag 17 april 2023
· Maandag 1 mei 2023
· Maandag 15 mei 2023
· Maandag 5 juni 2023

Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek.