LEMMER - De eerste aansluiting op het glasvezelnetwerk in Lemmer staat gepland. Basisschool IKC de Arke wordt als eerste aangesloten. Dit moment zal samen met wethouder Roel de Jong (onderwijs) en Jeroen van der Jagt (KPN) worden gevierd.

Naast snel en stabiel internet krijgen de kinderen van De Arke een hinkelbaan cadeau. Naar verwachting zijn eind 2022 ruim 5800 adressen in Lemmer voorzien van een glasvezelaansluiting. Hiervoor heeft KPN samen met aannemer VGT circa 25 kilometer gegraven. De bewoners zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

Goede samenwerking gemeente

Regiodirecteur Jeroen van der Jagt van KPN: “Ik ben blij met de intensieve en soepele samenwerking met de gemeente. Met een glasvezelnetwerk legt KPN het fundament voor Lemmer. Hiermee investeren we in de toekomst van alle inwoners: jong en oud. Voor de leerlingen van IKC de Arke hebben we een hinkelbaan als cadeau meegenomen. Daarmee zorgen we naast snel internet voor maatschappelijk belangrijke thema’s als thuiswerken en leren op afstand, ook voor kinderspeelplezier.”

Wethouder Roel de Jong (onderwijs) vult aan: “Het is mooi dat er snelle internetverbinding wordt aangelegd in onze gemeente, waaronder in Lemmer. Voor jong en oud. Voor onderwijs, werk en in de zorg. Voor kinderen is het daarnaast van belang om niet altijd online te zijn, maar ook te bewegen. De hinkelbaan zorgt voor spel en plezier in de frisse buitenlucht.”

Sietske de Jong, Directrice van IKC de Arke:
“Fijn dat KPN Netwerk glasvezel aansluit in onze school. Uiteraard hebben we even hinder ondervonden van de aanleg, maar KPN Netwerk legt een mooie hinkelbaan aan en geeft alle kinderen een JOJO. Zo laten zij zien dat je ook iets terug kan doen. Dit vind ik zelf een erg mooi leermoment voor de kinderen.”

80% van Nederland op glasvezel

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel al bij ruim een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Het is de bedoeling om, samen met Glaspoort - het gezamenlijke glasvezelbedrijf van KPN en APG - uiteindelijk meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN aan te sluiten. Waar glasvezel ligt, krijgt iedereen een gratis upgrade naar het glasvezelnetwerk.

Stabieler en energiezuiniger
Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabiel en betrouwbaar netwerk. Het verbruikt minder energie dan het huidige kopernetwerk. Samen met het volledig vernieuwde mobiele 5G-netwerk van KPN vormt dit een netwerk waar Nederland tot ver in de 21e eeuw op kan bouwen.