LEMMER - Bijzonder tevreden en met trots kijkt de organisatie van het Lemster Dickens Festijn terug op een geslaagd Dickens weekend 2018. Door de inzet van meer dan 1000 betrokkenen; vrijwilligers, ondernemers, sponsoren en de omwonenden konden meer dan zevenentwintigduizend bezoekers genieten van een prachtig Lemster Dickensdorp. Wat een waanzinnige prestatie!

De kou hield de bezoekers van het Lemster Dickens Festijn niet tegen. Er was een continue stroom aan mensen op de looproute van 2,5 km.

Een magisch wit Dickensdorp
Het centrum van Lemmer was prachtig aangekleed met kerstbomen, verlichting en diverse decors. Een magische aanblik dat nog eens werd versterkt door de lichte sneeuwval op zondagochtend. Karakters uit de beroemde Engelse Dickens boeken, Oliver Twist, Scrooge en Watson kwamen tot leven.

Hoogte punten
Verrassend was Ghost Alley met de drie geesten uit A Christmas Carol. Het Greasy English Cricket Team liet bezoekers enthousiast meedoen met de warming up en de karakters van het Dickens Mysterie speelden hun rol met verve. Daarnaast zorgde de vete tussen de Bonkeskudders en de matrozen van het schip de Banjaard voor hilariteit. Ook genoten de bezoekers van de vele muziekacts, het uitrukken van de Brandweer, de Heelmeester, de Dickens school en de taferelen in de huizen langs het dok.

Muzikale beleving
Ruim 400 muzikanten; koren, straatmuzikanten en bands brachten de bezoekers volledig in de stemming. Van een muzikale sneeuwvrouw en doedelzakspelers tot prachtige zangkoren en zigeunermuziek. Het niveau van alle muzikale acts was verrassend hoog.

Vuurwerkshow en Flashmob
Op vier momenten tijdens het festijn werd iedereen verrast door een muzikale Flashmob. Het lied ‘Hoor je het zingen op de straat’ was tegelijkertijd overal in het Lemster Dickensdorp te horen. Beide dagen werden afgesloten met een prachtige vuurwerkshow in de Binnenhaven van Lemmer.

Wensboom
De kinderen van het weeshuis bedelden tijdens het festijn voor het goede doel. Dit jaar was dat Stichting Make-a-Wish Nederland. In de wensboom tegenover het weeshuis konden mensen hun wens kenbaar maken, waardoor de wensboom aan het einde van het weekend vol hing met prachtige wensen.

Dikke complimenten en grote dank aan
De organisatie is zeer onder de indruk van alle hulp en inzet. Daarom zijn grote complimenten en dank aan de orde voor: alle bewoners in het centrum van Lemmer, de Lemster ondernemers en de meer dan 1000 vrijwilligers; acteurs, figuranten, muzikanten, deelnemers en overige vrijwilligers! Ook zijn de sponsoren en fondsen StreekWurk en Leeuwarden Culturele Hoofdstad onmisbaar geweest. Zij brachten het Lemster Dickens Festijn tot leven. Wat een waanzinnige prestatie!

Kijk hier voor meer nieuws