LEMMER - Vanaf 11 maart is het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal al volop in actie om water af te voeren van de Friese boezem (het stelsel van meren en vaarten in Fryslân) naar het IJsselmeer. Belangstellenden zijn van harte welkom tot en met zaterdag 16 maart tussen 10.00 en 17.00 uur in het draaiend stoomgemaal. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken!

Gratis Ranja en chips jeugdige bezoekers UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal

Unesco Werelderfgoed Woudagemaal in Lemmer, het bijna 100- jarige grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld, staat aan.

Kom kijken hoe de machtige ketels, stoommachines en pompen hun werk doen. Aanstaande vrijdag 15 maart is er gratis chips en ranja voor bezoekers tot 16 jaar.

Koop nu alvast tickets
Komt u langs tijdens de draaidagen, koop dan nu alvast een ticket via onze website www.woudagemaal.nl/tickets.

Regen en harde wind
De afgelopen dagen is veel regen gevallen. Ook de komende dagen wordt nog veel neerslag verwacht. Door de harde wind heeft Wetterskip Fryslân beperkte mogelijkheden om te spuien naar de Waddenzee.

Daarom zet het waterschap de extra pompcapaciteit van het Woudagemaal in.

Het Woudagemaal bij Lemmer draait al sinds maandag 11 maart en blijft op basis van de huidige weersverwachting in ieder geval draaien tot en met zaterdag.

Houd voor het laatste nieuws over de draaidagen onze website in de gaten: www.woudagemaal.nl.