LEMMER - De herfstvakantie regio noord staat bij het Woudagemaal in Lemmer bol van de activiteiten, als feestelijke afsluiting van het jubileumjaar ‘100 jaar Woudagemaal’. Voor de kinderen zijn er Volle kracht vooruit-spelletjes en -proefjes rond het thema ‘water’, kinderrondleidingen en een workshop schilderen. Op 22 oktober leggen amateur kunstenaars tijdens een schilderwedstrijd het gemaal vast op het witte doek. Op 23 oktober gaan kinderen op de foto in kleding uit de tijd van ingenieur Wouda en krijgt het gemaal ‘hoog bezoek’.

Programma 20 t/m 23 oktober 2021:

Kijk voor het volledige programma:

https://www.woudagemaal.nl/nieuws

·

Woensdag 20 oktober:

Volle kracht vooruit-spelletjes en -proefjes voor kinderen (t/m 12 jaar)

10.30 – 17.00 uur: spelletjes, proefjes en knutselen in en rond het Stoomlokaal.

Met elk uur een kinderrondleiding door het gemaal.

Naast de activiteiten, die uiteraard iets te maken hebben met water, is er een speciale kinderrondleiding door het ruim 100 jaar oude stoomgemaal. Afhankelijk van het weer worden de activiteiten buiten of binnen in het Stoomlokaal, gevestigd in één van de voormalige dienstwoningen, aangeboden.

Het knutselen, tekenen, waterspelletjes en de speciale kinderrondleiding zijn gratis bij betaling van de entree. Uiteraard is er voor de kinderen ook een glas limonade en iets lekkers. De inloop is op 20 oktober van 10.30 tot 15.30 uur.

·

Donderdag 21 oktober:

Workshop schilderen Woudagemaal voor kinderen (8 t/m 14 jaar)

Workshop 1: 10.30 – 12.30 uur (max. 15 kinderen).

Workshop 2: 13.00 – 15.00 uur (max. 15 kinderen).

De workshop is inclusief rondleiding door het gemaal.

Onder begeleiding van kunstenares Diana den Boon (

www.dianadenboon.nl

) uit Lemmer schilderen de kinderen in het Stoomlokaal het Woudagemaal in een feestelijk tintje. In de pauze krijgen ze een glas limonade en iets lekkers en ze gaan mee met de speciale kinderrondleiding door het gemaal.

Voor de schilderworkshop moet je je vooraf aanmelden via

info@woudagemaal.nl

onder vermelding van ‘Schilderworkshop’. Vol is vol. Deelname aan de workshop is gratis, de kinderen betalen alleen het entreekaartje.

·

Vrijdag 22 oktober:

Schilderwedstrijd voor volwassenen

10.00 – 15.30 uur (prijsuitreiking om circa 16.30 uur).

Vijftien amateur kunstenaars schilderen in één dag het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal. Zij staan met hun schildersezels verspreid over het terrein en laten het publiek van hun kunsten meegenieten. Een jury beoordeelt de kunstwerken.

Om 16.30 uur is de prijsuitreiking en wordt bekend wie de winnaar is.

·

Zaterdag 23 oktober:
‘Hoog bezoek’, waterspelletjes, verkleden voor kinderen t/m 12 jaar

10.30 – 17.00 uur: knutselen, waterspelletjes en verkleden/op de foto in het Stoomlokaal.

Met elk uur een kinderrondleiding door het gemaal.

Naast het meedoen aan de Volle kracht vooruit-spelletjes en -proefjes, knutselen en speciale kinderrondleidingen kunnen kinderen zich verkleden in kleding uit de tijd van ingenieur Dirk Frederik Wouda. Hij ontwierp het Woudagemaal ruim honderd jaar geleden. Een fotograaf zet de verklede kinderen op de foto. De foto download je later gratis via

www.jogofotografie.nl

als mooi aandenken.

Het Woudagemaal krijgt deze dag ook ‘hoog bezoek’ van ‘Koningin Wilhelmina’. ‘Ingenieur Wouda’ ontvangt haar op zijn gemaal. Ontmoet dit bijzondere duo en ga met ze op de foto!

100 jaar Woudagemaal

Dijkgraaf Luzette Kroon van Wetterskip Fryslân opende op 7 oktober 2020 het jubileumjaar ‘100 jaar Woudagemaal’. Op die dag was het precies een jaar geleden dat Koningin Wilhelmina het Ir. D.F. Woudagemaal opende. Tot op de dag van vandaag heeft het gemaal, eigendom van Wetterskip Fryslân, een belangrijke functie in het waterbeheer.

Het UNESCO Werelderfgoed viert haar 100-jarig bestaan onder het motto ‘Volle kracht vooruit’

.

Vorig jaar werd op

de jubileumdag het

Volle kracht vooruit’-arrangement voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs gelanceerd. Ook rijdt er in het jubileumjaar een speciale Volle kracht vooruit-bus van Arriva rond in Fryslân.

Tickets reserveren

Reserveer alvast je tickets voor de herfstvakantie via:

https://tickets.woudagemaal.nl/nl/tickets

.