EINDHOVEN - PSV heeft na een beroerde start de klassieker tegen Ajax gewonnen, dat daardoor nu hekkensluiter van de Eredivisie is. In een heerlijk duel boog de koploper in eigen huis een 1-2 achterstand na de pauze om in een 5-2 zege.


De start van PSV en Ajax dit seizoen in ogenschouw nemend, was het nogal vreemd te constateren dat Ajax na een kwartier 'slechts' met 0-1 voor stond. Vier kansen kregen de Amsterdammers, waarbij vooral de missers van Brobbey opvielen. Van den Boomen schoot, via de paal, wel raak. PSV speelde matig, al werd een inzet van Tillman van de lijn gehaald. Met een schot in de korte hoek van Lozano werd het echter toch 1-1. Ajax kwam kort voor de rust nog goed weg toen Lozano voor eigen succes ging in plaats van Bakayoko aan te spelen. Vlak daarna werd het 1-2, toen Ramalho een kopduel verloor van Brobbey en die trof bij zijn derde kans wel doel.

De eneverende eerste helft kreeg een vervolg, want al een paar minuten na het begin van het tweede bedrijf was het 3-2 voor PSV. De Jong werkte binnen na een mooi schot van Lozano op de paal en invaller Saibari frommelde op randje buitenspel de bal in het net. Lozano eiste daarna nog nadrukkelijker de hoofdrol voor zich op. Eerst maakte hij er op aangeven van Bakayoko 4-2 van en gleed vervolgens ook de 5-2 binnen.

PSV is daardoor nog minimaal een week koploper en aangezien hekkensluiter FC Volendam won dragen zij de rode lantaarn over aan Ajax.