AMSTERDAM - Vier dagen na het sensationele competitietreffen tussen Ajax en SC Heerenveen (4-4) hebben de Amsterdammers tegen dezelfde ploeg wel de halve finale van de KNVB-beker bereikt. In de Johan Cruijff Arena werd het 3-1 voor de ploeg van trainer Erik ten Hag.

Waar het zondag nog een voorsprong weg gaf zat de thuisploeg nu bij rust op rozen. Noussair Mazraoui opende al binnen drie minuten de score op aangeven van Kristensen en na een kwartier zorgde Donny van de Beek voor de 2-0. Heerenveen kwam er niet aan te pas en mocht blij zijn dat de score niet verder opliep bij goede kansen voor Huntelaar en Mazraoui. Toch werd het nog voor rust 3-0 door opnieuw Van de Beek die een assist van Dusan Tadic verzilverde.

Bij Ajax, waar Lisandro Magallan een verdienstelijk debuut maakte, ging men na rust op jacht naar de vierde treffer, maar lag keeper Hahn enkele malen in de weg. Hierna nam de thuisploeg wat gas terug en kon eindelijk Heerenveen zich eens laten zien. De 3-1 van Pelle van Amersfoort, na zwak uitverdedigen van Kristensen, kwam echter te laat en nadat Sam Lammers ook nog een strafschop gekeerd zag worden door Andre Onana was het pleit beslecht.

Ajax - SC Heerenveen 3-1
3. Mazraoui 1-0
16. Van de Beek 2-0
38. Van de Beek 3-0
84. Van Amersfoort 3-1