AMSTERDAM - Ajax heeft dankzij een makkelijke 5-0 zege op Heerenveen z'n 36ste landstitel in de historie veroverd.

De Friezen, die nog strijden om een ticket voor de play-offs, legden de thuisploeg geen strobreed in de weg. Ajax combineerde naar hartelust en bij rust was het feitelijk al gespeeld met een 3-0 voorsprong. Nico Tagliafico scoorde na een aanval over veel schijven en ook Steven Berghuis was het eindstation van een prima aanval. Nadat Berghuis was gevloerd door Dresevic, maakte Sebastièn Haller vanaf elf meter zijn eerste goal sinds 20 maart.

Na rust miste Berghuis van dichtbij een dot van een kans en krulde Kudus de bal op de lat. Stekelenburg moest zowaar een schot van Haye keren. Brian Brobbey en Edson Álvarez voerden in de slotfase de score nog op.