EGMOND - De inrichting van het nieuwe onderkomen van de KNRM en Reddingsbrigade Egmond in Egmond aan Zee wordt het goede doel van de Fjoertoer Egmond en AGU Egmond-Pier-Egmond. De deelnemers van deze evenementen kunnen tijdens de inschrijving geld doneren voor de inrichting van dit nieuwe reddingsstation. De Egmondse Reddingsbrigade en KNRM Egmond openen in april 2018 het nieuwe modern en multifunctionele reddingstation.

De Reddingsbrigade Egmond zorgt voor de veiligheid op het strand, het duingebied en bij calamiteiten kort onder de kust, waarbij de nadruk ligt op zwemmers en kleine watersport.  De reddingsbootbemanning van de KNRM wordt 24/7 en onder alle weersomstandigheden ingezet voor mensen in nood, zowel watersporters als beroepsvaart. De beide reddingsorganisaties in Egmond, steeds bemand door vrijwilligers, werken steeds vaker en nauwer samen. Om Egmond en de omgeving nog veiliger te kunnen maken hebben deze organisaties besloten om deze samenwerking te intensiveren en om samen een nieuw onderkomen te bouwen. Edwin Buis van Reddingsbrigade Egmond: ‘We zijn erg blij met de keuze van deze twee evenementen voor dit goede doel, de donaties zorgen ervoor dat het nieuwe onderkomen uitgerust wordt met goed materiaal. De locatie van het nieuwe station is de huidige locatie van KNRM reddingstation Egmond.

Inschrijving Fjoertoer Egmond

Met 8.500 startbewijzen verwacht Le Champion een groei in het aantal deelnemers voor de Fjoertoer 2017. Maandag 29 mei a.s. start om 09.00 uur de inschrijving voor de Fjoertoer via de website fjoertoeregmond.nl. 
Net als afgelopen jaren verwacht de organisatie een run op de startbewijzen en vroegtijdig uitverkocht te zijn.

Le Champion leden

Leden van Le Champion kunnen vanaf maandag 8 mei om 9.00 uur profiteren van gegarandeerde voorinschrijving. De voorinschrijving zal sluiten op maandag 22 mei 23.59 uur, leden van Le Champion zullen daarna ook gebruik moeten maken van de reguliere inschrijving.

AGU Egmond-Pier-Egmond

Op zaterdag 13 januari 2018 organiseert Le Champion weer de AGU Egmond-Pier-Egmond. Inschrijven voor deze strandrace kan vanaf augustus 2017.

Kijk voor meer informatie op www.fjoertoeregmond.nl www.aguegmondpieregmond.nl/