WOLVEGA, — De spanning stijgt in Wolvega als de Drafbaan zich voorbereidt op een van de meest bijzondere evenementen in de paardensport: de Grote Prijs der Giganten op 12 november, dat mede wordt mogelijk gemaakt door ZEturf. Het prestigieuze evenement, bekend om de elite van Europese drafpaarden die het tegen elkaar opnemen, is trots om dit jaar de wereldkampioen te verwelkomen – het wereldberoemde drafpaard Etonnant.


Met meer dan 5.000 verwachte bezoekers vanuit binnen- en buitenland, zal dit spektakel naar verwachting records breken in kijkersaantallen, zowel in Wolvega als online waar het event live te volgen is via de website van ZEturf.

Etonnant, getraind en in eigendom van de Nederlandse toptrainer Richard Westerink, is de trekpleister die ervoor zorgt dat alle ogen gericht zijn op Friesland. De 9-jarige Etonnant, met een winst van maar liefst €2.5 miljoen in zijn carrière, staat normaal in deze periode aan de start in Frankrijk ter voorbereiding op de Prix D'Amerique. Echter, dit jaar maakt het paard een bijzondere omweg naar Wolvega, tot grote vreugde van de fans.

Richard Westerink, gevierd om zijn vakmanschap en passie, heeft voor deze ongebruikelijke stap gekozen als een gebaar naar de supporters van de sport. Westerink staat erom bekend de Nederlandse drafsport te promoten en te vieren, een ethos dat schitterend is vastgelegd in de documentaire "The Successor" door de prijswinnende filmmaker Tom Verheul.

De komst van Etonnant naar Wolvega is meer dan een sportevenement; het is een historisch moment dat de rijke cultuur en de diepgaande tradities van de drafsport viert. Ondanks dat het wereldkampioenspaard nog nooit op de 1000 meter baan van Wolvega heeft gelopen, is de verwachting dat deze editie de boeken in zal gaan als een legendarische gebeurtenis.

Op 12 november zal de Drafbaan in Wolvega zich ontpoppen als het epicentrum van de internationale drafsport, met een evenement dat niet alleen de geest van de competitie, maar ook de liefde voor het paard en de sport viert. Mis deze kans niet om getuige te zijn van een stukje drafsportgeschiedenis.