HEERENVEEN - Bij de start van de Eredivisie is de stroeve voorbereiding van SC Heerenveen binnen negentig minuten vergeten. In het Abe Lenstra Stadion won de ploeg van trainer Johnny Jansen met 2-0 van Willem II.

Het eerste doelpunt in de Eredivisie 2020-2021 kwam op naam van Lucas Woudenberg die halverwege de eerste helft opende. Echt grote kansen kwamen er niet meer voor rust.

Na de pauze werd keeper Mulder wel gepasseerd, maar de treffer van Vangelis Pavlidis werd wegens buitenspel afgekeurd. De thuisploeg kreeg hierna kansen via de terug gekeerde Henk Veerman en Pavel Bochniewicz. Laatstgenoemde stond een kwartier voor tijd op de juiste plek om de 2-0 tegen de touwen te knikken. Een slotoffensief van de Tilburgers deed de Friezen niet meer wankelen.

SC Heerenveen - Willem II 2-0 (1-0)
22. Woudenberg 1-0
75. Bochniewicz 2-0