HEERENVEEN - Feyenoord heeft woensdagavond ten koste van SC Heerenveen de halve finale van de KNVB-beker weten te bereiken. Een rake kopbal van Leroy Fer betekende uiteindelijk genoeg voor de overwinning waar de Rotterdammers in de tweede helft een aantal malen door het oog van de naald kropen.

Op de sterfdag van voormalig speler en materiaalman Carlo de Leeuw, maakte Fer zijn doelpunt na een kwartier spelen na goed terug koppen van Senesi. Een stand die op dat moment terecht was en zelfs verdubbeld had kunnen worden toen Sinisterra oog in oog met keeper Bednarek kwam, maar laatstgenoemde wist te redden. In het vervolg van de eerste helft mocht Feyenoord vooral keeper Bijlow dankbaar zijn die een poging van Ejuke uit de kruising hield en tweemaal Botman van het scoren afhield.

Ook na de rust komt Feyenoord goed weg als eerst Bijlow met zijn voet weet te redden op een inzet van Ejuke en Odgaard, wellicht onbedoeld, de lat raakt. Aan de andere kant kan Kökcü het duel beslissen doch komt Bednarek tegen. Nadat ook Espejord de lat raakt volgt nog een spannende slotfase met zeven minuten extra tijd, maar blijft Feyenoord op de been en treft men in de halve finale NAC Breda.

SC Heerenveen - Feyenoord 0-1 (0-1)
15. Fer 0-1