HEERENVEEN - PSV heeft verzuimd om de grote winnaar van dit eredivisieweekend te worden door met 2-2 gelijk te spelen bij SC Heerenveen. Daarmee liet de Eindhovense formatie net als Ajax, Vitesse, Feyenoord en AZ punten liggen in dit weekend.

PSV mag het zich vooral zelf aanrekenen want met name in de eerste helft speelde de ploeg zeer dominant in het Abe Lenstra Stadion al bleek ook de thuisploeg gevaarlijk in de omschakeling. In de openingsfase had Heerenveen zelfs de beste kansen en hield keeper Mvogo de Brabanders op de been door twee keer Henk Veerman van het scoren af te houden. Nadat een fraaie hakbal van Boscagli nog geen succes had komt PSV na een klein half uur wel op voorsprong als Gody Gakpo de bal bij Mario Götze weet te krijgen die met een mooie stift afrondt. Kort hierna heeft Gakpo zelf de 2-0 op zijn schoen, maar mist jammerlijk.

Na de rust weet SC Heerenveen meer aan te zetten en is het gebeurt met de dominantie van PSV. Uiteindelijk resulteert dat in de 70e minuut in de gelijkmaker als Joey Veerman zijn maatje Henk Veerman op maat weet te bedienen. Nog geen tien minuten later komen de Friezen zelfs op voorsprong als Mitchell van Bergen zijn directe tegenstander Boscagli dolt en doeltreffend uithaalt. Nadat Joey Veerman vervolgens er niet in slaagt om de wedstrijd te beslissen weet invaller Joël Piroe in de blessuretijd toch nog een punt te redden voor PSV: 2-2. In een hectische slotfase krijgt Sangaré nog rood en SC Heerenveen een strafschop welke wordt teruggedraaid door de VAR als blijkt dat Henk Veerman buitenspel stond.