HEERENVEEN - Twee treffers van Michel Vlap bleken dinsdagavond niet voldoende voor een overwinning van Heerenveen. Tegenstander VVV-Venlo wist in de slotminuut via invaller Sem Steijn (zoon van VVV-trainer Maurice) een punt te redden.

Trainer Johnny Jansen stuurde dezelfde elf namen het veld in als in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo afgelopen vrijdag. De ploeg kreeg een handvol kansen in de eerste helft waarvan er slechts één benut werd.Na een klein half uur opende Vlap de score op aangeven van Kobayashi. Rienstra, die op de paal mikte, en Lammers die keepr Unnerstal tegen kwam kregen voor de rust nog kansen om deze score te verdubbelen.

Heerenveen leek de wedstrijd onder controle te hebben tot Jay-Jay Grot na tien minuten in de tweede helft ineens gelijk maakte op aangeven Susic. Met een fraaie kopbal uit een assist Van Bergen bracht Vlap Heerenveen weerop voorsprong. Opnieuw lukte het echter niet om deze over de streep te trekken toen in de slotminuut Steijn van dichtbij kon intikken.