AMSTERDAM - Met uitgebreide verzorgingsposten en divers amusement langs de afwisselende routes staat de Dam tot Dam Wandeltocht garant voor een gezellig dagje wandelen van Amsterdam naar Zaandam. Aan de start van de 15e editie op zaterdag 16 september worden ook dit jaar ruim 16.000 wandelaars verwacht. Met vijf verschillende afstanden op het programma, is er zowel gedacht aan de recreatieve wandelaar als aan de wandelaar die een grotere uitdaging zoekt. Inschrijven voor de 15e Dam tot Dam Wandeltocht is mogelijk vanaf woensdag 12 april 2017.

Bij de Dam tot Dam Wandeltocht kunnen deelnemers ook tijdens deze editie kiezen uit vijf aantrekkelijke routes over 5, 10, 20, 27 én 42 km. De drie langste afstanden starten vanaf de Dam in Amsterdam, de 5 en 10 km vanaf het Dam tot Dam Park in Zaandam.

Amsterdam

Na de start vanaf de Dam in Amsterdam volgen de deelnemers een route door hartje centrum, waarbij de 20 km de Jordaan opzoekt om vervolgens met de pont het IJ over te steken. Wandelaars op de 27 en 42 km wandelen via de Indische Buurt en steken het IJ over via de Schellingwouderbrug. In Amsterdam-Noord komen de drie afstanden weer samen en vervolgen hun weg naar Zaandam.

5 km FriendshipWalk en de 10 km

De 5 km en 10 km starten vanuit het Dam tot Dam Park in Zaandam. Op de kortste en tevens nieuwste afstand van het event (sinds 2016 op het programma), worden de wandelaars meegenomen door onder andere recreatiegebied de Jagersplas. Onderweg zijn diverse spelletjes uitgezet.

Wie kiest voor de 10 km loopt onder andere door het Darwinpark, met schooltuinen, kinderboerderij en natuurmuseum, om vervolgens aan te sluiten op de routes van de 20, 27 en 42 km.

Dam tot Dam Park

Alle wandelaars finishen gezamenlijk in het Dam tot Dam Park in Zaandam, waar vrijwilligers de deelnemers warm onthalen met een medaille. Hier wordt met muziek en catering een welverdiend feestje gevierd.

Inschrijven

De inschrijving voor de 15e editie gaat op woensdag 12 april van start op www.damtotdamwandeltocht.nl

.