NIJMEGEN - SC Heerenveen heeft voor het eerst in vier weken weer een punt aan zijn totaal kunnen toevoegen. Op bezoek bij NEC, in een wederom lege Goffert, werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

NEC was aanvankelijk de baas in eigen huis en Tavsan, Bruijn, Okita en Odenthal zorgden voor de nodige dreiging en mogelijkheden. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Heerenveen beter in de wedstrijd, wat tot doelpogingen van Henk Veerman, Halilovic en Kaib leidde.

Kort na rust trof Halilovic ook nog eens de lat, maar snel daarna volgde een domper voor de Friezen, toen Akman scoorde na een povere pass van voormalig NEC-er Van Ottele. Ook aan de gelijkmaker van Joey Veerman ging zwak verdedigen vooraf waarbij El Karouani de fout inging. NEC pakte nog bijna de winst, maar Okita raakte de paal.