HEERENVEEN - Trainer Jan Olde Riekerink mag het seizoen niet afmaken bij SC Heerenveen. De oefenmeester werd woensdag per direct op non-actief gesteld. Assistent-trainer Johnny Jansen neemt tot het eind van het seizoen de honneurs waar.

Op de eigen website laat SC Heerenveen weten:
sc Heerenveen heeft besloten om trainer Jan Olde Riekerink per direct op non-actief te stellen.

Olde Riekerink was sinds afgelopen zomer hoofdtrainer van sc Heerenveen. De club staat momenteel op de tiende plaats in de Eredivisie. De huidige technische staf neemt de taken van Olde Riekerink tot aan het einde van het seizoen over. Johnny Jansen zal daarbij als hoofdtrainer fungeren.

sc Heerenveen bedankt Jan Olde Riekerink voor zijn werkzaamheden bij de club en wenst hem het allerbeste toe in het vervolg van zijn carrière.

Olde Riekerink liet zelf in een reactie weten teleurgesteld te zijn in het besluit:
"Ik had 100% het geloof dat wij de komende periode met wedstrijden tegen Groningen Heracles, VVV, FC Utrecht en uiteindelijk NAC de strijd aan konden gaan om aan het einde van het seizoen deel te nemen aan de play-offs. De club heeft nu een andere keuze gemaakt om dat niet met mij te bewerkstelligen wat voor mij uiteraard teleurstellend is."