ALKMAAR - Vangelis Pavlidis heeft zijn status als goalgetter weer eens dubbel en dwars waargemaakt. De Griekse spits van AZ wist met een hattrick het duel tegen SC Heerenveen te beslissen: 3-0.


Pavlidis had niet lang nodig om ook in zijn negende duel te scoren. De Griek deed dat na elf minuten, na gerommel in de Friese defensie, en is de eerste speler in de eredivisie die vanaf de seizoensstart in de eerste negen duels het net vond. AZ leunde daarna achterover en had enkel even schrik bij een poging die van de lijn werd gehaald door Sugawara en een vrije trap van Thom Haye.

Gecontroleerd voerde AZ, in de persoon van Pavlidis, in de tweede helft de score op. De Griek schoot raak na voorzetten van achtereenvolgens Dani de Wit en Yukinari Sugawara en kreeg tien minuten voor tijd zijn verdiende publiekwissel met inmiddels dertien competitietreffers op zak. De Friezen creëerden ook na de rust bitter weinig en blijven op een vijftiende plaats staan. AZ blijft koploper PSV volgen op twee punten.