NEDERLAND - Binnen enkele uren heeft een online petitie duizenden handtekeningen verworven, waarin wordt opgeroepen tot een einde van het onnodig staken van voetbalwedstrijden vanwege niet-gevaarlijke voorwerpen op het veld. De petitie is geïnitieerd door Voetbal Ultra`s, een platform voor voetbalsupporters met ruim 200.000 volgers die van mening is dat de huidige regelgeving van de KNVB te streng is en het plezier in het voetbal verstoort.


De petitie, getiteld "Stop het onnodig staken van voetbalwedstrijden door ongevaarlijke voorwerpen op het veld", pleit ervoor dat wedstrijden alleen worden onderbroken als de veiligheid van spelers, scheidsrechters of supporters in gevaar is. Het beoordelen van deze situatie hoort bij de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter en de veiligheidsfunctionarissen. Als voorbeeld wordt aangehaald dat het stopzetten van wedstrijden vanwege een onschuldige plastic beker tot frustratie leidt bij zowel supporters als spelers, die dan noodgedwongen terug moeten naar de kleedkamer.

Het hoofddoel van de petitie is om minstens 40.000 handtekeningen te verzamelen, waardoor de politiek verplicht wordt om deze kwestie te bespreken. Voetbal Ultras benadrukt dat de veiligheid van alle betrokkenen in en rondom het speelveld van groot belang is, maar dat er tegelijkertijd ruimte moet zijn om te blijven voetballen wanneer er geen enkel gevaar dreigt, bijvoorbeeld bij een 'vreugdebiertje' dat per ongeluk op het veld belandt na een doelpunt. Ze roepen alle voetballiefhebbers op om de petitie te ondertekenen en te verspreiden.

Voor het tekenen van de petitie: petities.nl/petitions/stop-het-onnodig-staken-van-voetbalwedstrijden-door-ongevaarlijke-voorwerpen (of voetbalultras.nl/teken)

Voor het uitgebreide statement: voetbalultras.nl/petitie