LEMMER - Voetbalvereniging CVVO ging het nieuwe jaar op zaterdag weer van start met de traditionele patat- en snertloop.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt door de jeugd voor de patatloop, waarbij door de jeugd onder 11 jaar een rondje om het hoofdveld werd gelopen en de jeugd vanaf 12 een rondje Straatweg/Grote Beer/Pegasus via de oude Tramdijk werd afgelegd. Hier toonde Jesse Fokkema zijn stayer kwaliteiten door met een voorsprong van maar liefst 400 meter als winnaar over de streep te eindigen, ruim voor Lieke en Wessel van der Goot.

Vervolgens was het de beurt aan de oudere jeugd om vanaf 15.00 uur middels een uitgezet parcours het eindejaarsvet uit de systemen te rennen. De deelnemers konden kiezen tussen een route van 4,5km (korte loop) en een van 7km.

In een sterk deelnemersveld van 55 lopers werd er fanatiek gestreden om de podiumplaatsen, en de winnaar van deze snertloop, Rindert Keulen, verdient nog een extra compliment, omdat hij ondanks een gemiste afslag, en het daardoor ontstane tijdverlies van drie minuten toch nog als eerste de eindstreep -zelfs nog binnen 28 minuten- wist te passeren.

Uitslag Mannen
1.Rindert Keulen
2. Jelmer Schaap
3. Erik van der Zee

Uitslag vrouwen
1. Marjan Dijken
2. Demy van der Goot
3. Melissa Burgers

Korte Loop
1. Gerlof Keulen
2. Thomas Miedema
3. Hedzer Bergstra

Bij de finish konden de deelnemers zich tegoed doen aan een heerlijke kom warme snert en terugkijken op een geslaagde snertloop onder weliswaar koude, maar desalniettemin ideale omstandigheden.