AMSTERDAM - Starten vanaf het grootste voetbalstadion van Nederland, dwars door de kleinste dorpjes van de regio Amsterdam en genieten van de natuur. De routes van de Decathlon Cycle Tour Amsterdam 2017 zijn bekend en gaan de deelnemers laten genieten van een afwisselende tocht! De ritten van de Decathlon Cycle Tour Amsterdam 2017 gaan over 50, 80, 110 en 145 km. Meer informatie vind je op de website: www.cycletouramsterdam.nl.

De korte tochten, over 50 en 80 kilometer, gaan door het zuidelijke deel van de provincie. De routes starten over dezelfde route en splitsen op na de brug over het Amsterdam Rijnkanaal. De 50 kilometerroute vervolgt in de richting van Ouderkerk aan de Amstel, de 80 kilometer gaat richting Uithoorn en via de Westeinderplassen terug naar het startpunt: de Amsterdam Arena.

De langere tochten van 110 en 145 kilometer gaan de sportieve fietsers op de proef stellen. Deze routes vertrekken in de richting van Landsmeer en daarna volgt er veel natuur. Daarnaast is bij de wielerbaan van DTS een tussensprint. Hoofdsponsor Decathlon heeft een prijs beschikbaar gesteld voor de snelste man en de snelste vrouw op deze tussensprint. In Velserbroek komen de lange ritten weer bij elkaar en vervolgen zij via het Amsterdamse Bos en Ouderkerk aan de Amstel hun tocht naar de Amsterdam Arena.

Inschrijven voor de Decathlon Cycle Tour Amsterdam 2017 kan tot en met 29 mei. Leden van Le Champion en de NTFU krijgen korting op hun inschrijving.