ALMELO - SC Heerenveen is het nieuwe Eredivisie seizoen voortvarend begonnen. Op bezoek bij Heracles Almelo wist de ploeg van trainer/coach Johnny Jansen met maar liefst 0-4 te zegevieren.

De Friezen zaten door drie doelpunten na een klein half uur al op rozen. Zonder de geblesseerde Daniel Høegh was het na acht minuten Ibrahim Dresevic die de score opende met een vrije trap van afstand die keeper Blaswich liet glippen. Balverlies aan Almelose kant werd vervolgens knap afgestraft door Jordy Bruijn die zich knap vrij speelde en met een bekeken schuiver scoorde. De thuisploeg bleef slordig spelen en opnieuw profiteerde Heerenveen hiervan toen Bruijn de bal afsnoepte van Rossmann en Mitch van Bergen in staat stelde de 0-3 te maken. Met iets meer precisie had de score vervolgens zelfs nog hoger kunnen uitlopen.

Dit gebeurde uiteindelijk pas in de slotminuut toen invaller Chidera Ejuke zijn debuut luister wist bij te zetten met een doelpunt. Naast Ejuke maakten ook twee spelers uit de eigen jeugdopleiding, Hamdi Akujobi en Arjen van der Heide, hun debuut in Heernveen 1.

Heracles Almelo - SC Heerenveen 0-4 (0-3)
8. Dresevic 0-1
17. Bruijn 0-2
28. Van Bergen 0-3
90. Ejuke 0-4