EINDHOVEN - SC Heerenveen, heeft ondanks een matige helft nog bijna een punt over gehouden aan de uitwedstrijd bij PSV. Toch kwam de ploeg van Johnny Jansen, ondanks enkele goede mogelijkheden, net tekort.

Vlak voor tijd was Sven Botman heel dicht bij de gelijkmaker in het Philips Stadion maar zijn kopbal werd knap gepareerd door keeper Lars Unnerstal waardoor de punten in Eindhoven bleven. PSV had de basis voor die overwinning reeds in de eerste helft gelegd want toen kwamen de Friezen er nauwelijks aan te pas. wee schoten van Steven Begwijn bleken keeper Warner Hahn te machtig waardoor men met 2-0 ging rusten.

SC Heerenveen kwam heel anders uit de kleedkamer voor de tweede helft en na tien minuten vond men de aansluiting toen Jens Odgaard een assist van Ejuke op waarde wist te schatten. Nadien kregen onder meer invaller Halilovic en Mitch van Bergen nog kansen, doch zij wisten Unnerstal niet te passeren. Toen laatstgenoemdeook een antwoord had op de kopbal van Botman wist men dat de punten in Eindhoven bleven.

PSV - SC Heerenveen 2-1 (2-0)
17. Bergwijn 1-0
36. Bergwijn 2-0
55. Odgaard 2-1