ROTTERDAM - SC Heerenveen is donderdagavond met duidelijke cijfers onderuit gegaan bij Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip verloor de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink met 3-0

.Men mocht na afloop zelfs nog blij zijn met die cijfers want met name in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het Friese doel. het duel begon al niet al te best nadat Daniel Høegh al binnen het kwartier geblesseerd moest verlaten. Na een ruim half uur schoot Jörgensen de thuisploeg op voorsprong na een corner waarbij Lammers de bal niet goed kon verwerken. De ruststand had al hoger kunnen zijn ware het niet dat de VAR terecht ingreep en doelpunten van Jörgensen en Berghuis afkeurde.

De beste kans voor Heerenveen was een inzet voor Van Bergen die voorlangs ging.Na de pauze kwam de ploeg niet meer onder de druk van Feyenoord vandaan en nadat Jörgensen en Berghuis eerst nog grote kansen miste scoorde laatstgenoemde wel met een bekeken schuiver. Tony Vilhena bepaalde vervolgens de eindstand op 3-0 en het was met name aan keeper Hahn te danken dat de score niet hoger opliep.

Feyenoord - SC Heerenveen 3-0 (1-0)
32. Jörgensen 1-0
53. Berghuis 2-0
70. Vilhena 3-0