HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft in de laatste wedstrijd voor de wedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Heracles Almelo. Beide goals vielen kort na de rust, nadat de Friezen in de eerste helft een strafschop hadden gemist.

Nadat de openingsfase voor de gasten uit Almelo was, groeide de thuisploeg in de wedstrijd en moest keeper Blaswich redding brengen op pogingen van Van Bergen en Ejuke. Kort voor rust kreeg Heerenveen een unieke kans om de score te openen. Dessers maakte hands, maar de strafschop van Hicham Faik werd gekeerd door Blaswich.

Kort na de rust wist Dessers een fout van Dressevic af te straffen en stond het 0-1, maar binnen twee minuten was de stand alweer gelijk toen een voorzet van Van Bergen bij Joey Veerman belandde die zijn eerste eredivisiegoal wist te maken. Veel mogelijkheden waren er daarna niet meer waardoor het bij 1-1 bleef.