VENLO - Een bliksemstart heeft SC Heerenveen zaterdagavond de overwinning bezorgd bij VVV-Venlo. De ploeg van trainer Johnny Jansen stond binnen een kwartier al op een 0-2 voorsprong en controleerde daarna de wedstrijd om in de slotfase de eindstand op 0-3 te bepalen.

In de achtste minuut opende Chidera Ejuke de score op aangeven Floranus en nauwelijks vijf minuten later profiteerde Ejuke van een fout van VVV-keeper Kirschbaum die de bal zo ij zijn voeten schoot. De Nigeriaan bedacht zich geen moment en haalde doeltreffend uit. De Friezen kwamen nadien eenmaal in gevaar en dat was toen scheidsrechter Gözübüyük een strafschop zag in een duel tussen Botman en Wright. Laatsgenoemde nam de penalty zelf, maar zag keeper Warner Hahn keren.

In een matige tweede helft bleef Heerenveen vervolgens makkelijk overeind en met nog drie minuten op de klok betekende een hard en zuiver schot van Jens Odgaard de 0-3.