HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft zich woensdagavond verzekerd van de derde ronde van de KNVB-beker door in het eigen Abe Lenstra Stadion met 2-0 te winnen van FC Volendam.

Een terechte overwinning voor de Friezen die de hele wedstrijd het betere van het spel hadden, maar in de eerste helft niet nauwkeurig waren in de afronding. Dit kwam mede door goed keeperswerk van doelman Stankovic.

De keeper van FC Volendam moest echter na rust wel capituleren bij een treffer van de in Heerenveen teruggekeerde Pelle van Amersfoort. De gasten worden het hele duel slechts eenmaal echt gevaarlijk, maar keeper Mous weet te redden op een inzet van Henk Veerman. Een kwartier voor tijd is het Sydney van Hooijdonk die met een intikker het duel in het slot gooit.