HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in winst weten om te zetten. Een doelpunt van Mitch van Bergen in de 90e minuut betekende een 2-1 zege op NAC dat daarmee degradeerde.

In een matige eerste helft was de grootste kans voor Michel Vlap, die eerder door de supporters werd verkozen tot speler van het jaar, De middenvelder kopte echter rakelings over. Met nog een half uur op de klok lukte het Sam Lammers wel om met een schot van net buiten de zestien keeper Van Leer te verschalken.

De ploeg uit Breda, dat knokte voor de laatste strohalm, kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte toen aanvoerder Menno Koch raak kopte. Een puntendeling leek het gevolg, maar daar dacht de in de tweede helft op dreef zijnde Van Bergen anders over. Zijn poging in de laatste minuut werd van richting veranderd waardoor Van Leer kansloos was. Een overwinning zonder glans aangezien de play-offs buiten bereik zijn. Komende woensdag sluiten de Friezen het seizoen af met een uitwedstrijd bij FC Utrecht.

SC Heerenveen - NAC 2-1 (0-0)
60. Lammers 1-0