HEERENVEEN - Een snelle goal van Henk Veerman heeft het duel SC Heerenveen- Fortuna Sittard beslist. De Friezen wonnen in eigen huis met het kleinst mogelijke verschil van de Limburgers (1-0).

Het doelpunt van Veerman viel al in de vijfde minuut in het Abe Lenstra Stadion. De Volendammer kopte hard raak uit een hoekschop van zijn plaatsgenoot Joey Veerman. Met zijn vierde doelpunt van het seizoen is hij nu samen met Sébastien Haller van Ajax topscorer van de Eredivisie.

De thuisploeg verzuimde in het vervolg om verder afstand te nemen van Fortuna Sittard, dat vooral voor rust een zwakke indruk maakte. Henk Veerman kopte naast uit een hoekschop en Fortuna-doelman Yanick van Osch redde op schoten van Benjamin Nygren en Tibor Halilovic.

De thuisploeg hield stand en met tien punten uit vijf duels beleven de Friezen echter een prima seizoensstart. Voor Fortuna Sittard is de nederlaag in Heerenveen al de derde wedstrijd op rij zonder overwinning.