HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft zaterdag in het Abe Lenstra Stadion niet weten te winnen van PEC Zwolle. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel, een stand die al bij rust bereikt was.

De Friezen bevestigden maar weer eens hun matige status in thuiswedstrijden waarin er dit seizoen slechts eenmaal werd gewonnen voor eigen publiek. Tegn PEC Zwolle kwam de thuisploeg na een half uur op voorsprong door Michel Vlap die even daarvoor een goede kans over mikte. Nu stond hij echter op de juiste plek om in te tikken nadat keeper Van der Hart eerst nog een inzet van Lammers gekeerd had. De treffer kwam tot stand na slordig balverlies van Younes Namli, maar de technicus maakte vlak voor rust zijn fout goed door een corner op het hoofd van Thomas Lam te plaatsen met een 1-1 ruststand tot gevolg.

In een matige tweede helft wist de ploeg van Jan Olde Riekerink zich geen enkele kans meer te verschaffen en waren het de gasten die het initiatief namen. Met name Mike van Duinen kreeg twee goede mogelijkheden die niets opleverden. Ook Van Polen was dichtbij maar via zijn rug ging de bal naast. Een naast gemikte vrije trap van Heerenveen-aanvoerder Stijn Schaars was het enige wapenfeitje van de thuisploeg, en eerlijk gezegd was een overwinning voor de Friezen ook teveel eer geweest.

SC Heerenveen - PEC Zwolle 1-1 (1-1)