ENSCHEDE - SC Heerenveen heeft in de eredivisie zijn vijfde nederlaag op rij geleden. De Friezen toonden in Enschede de nodige stijd, maar gingen in een matig duel met 1-0 onderuit tegen FC Twente.

De thuisploeg had voor rust het beste van het spel ,maar kwam amper tot kansen tegen het stugge Heerenveen. Steijn was nog wel een keer gevaarlijk voor FC Twente maar hij vond Bochniewicz op zijn weg.

De bezoekers begonnen iets feller aan de tweede helft en dachten zelfs op voorsprong te komen, maar aan de goal van Brouwer ging buitenspel vooraf. FC Twente nam de regie weer over en kwam op voorsprong via een afstandsschot van Vlap,waarbij doelman Noppert niet vrijuit ging. In het vervolg hield de thuisploeg vervolgens stand