HEERENVEEN - Het duel tussen SC Heerenveen en NEC is zaterdagmiddag onbeslist gebleven. In het Abe Lenstra Stadion eindigde het op 1-1. Na vijf nederlagen op rij betekende dat wel een punt voor de thuisploeg van coach Van Wonderen.

De Friezen begonnen goed en al na zes minuten opende Walemark uit de rebound de score.Van Amersfoort en Walemark waren dicht bij een volgende treffer, maar doelman Roefs voorkwam erger voor de bezoekers. Bij NEC liep het uiterst stroef. Op slag van rust kwam de ploeg uit het niets toch op gelijke hoogte. Hansen stuitte op Noppert, waarna Dost tegen zijn oude ploeg de rebound benutte.

Na rust lukte er bij beide ploegen niet veel en viel er weinig te genieten.Sahraoui en Dost waren nog wel dicht bij een goal, maar het bleef bij 1-1.