HEERENVEEN - Een treffer in de laatste minuut van Pelle van Amersfoort heeft SC Heerenveen zaterdagavond drie punten opgeleverd. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink speelde tegen Excelsior een moeizame partij die op 0-0 leek af te stevenen, maar in de uiterste slotfase toch nog werd beslist.

Uiteindelijk was de zege ook verdiend want de beste kansen waren voor de thuisploeg. In de eerste helft kregen Rienstra en Lammers al kansen op de openingstreffer die door keeper Damen onschadelijk werden gemaakt. Daniel Høegh was nog dichterbij maar kopte een vrije trap va Schaars op de lat. Behoudens enkele schoten uit de tweede lijn wist Excelsior nauwelijks gevaar te stichten.

Na de pauze kreeg Høegh nog een kans, maar zag opnieuw Damen redden waarna een periode aanbrak waarin Excelsior wat gevaarlijker was. Keeper Hahn was echter ook niet van plan zich te laten passeren en met name zijn redding op een schot van Anderson was uitstekend. Na nog een kans voor Lammers die over mikte leek het duel dus te eindigen zoals het begon, maar na een assist van Woudenberg en het afmaken van invaller Van Amersfoort kon het Abe Lenstra Stadion toch nog juichen.

SC Heerenveen - Excelsior 1-0 (0-0)
90. Van Amersfoort 1-0