HEERENVEEN - Dankzij twee doelpunten van spits Sydney Van Hooijdonk heeft SC Heerenveen in het eigen Abe Lenstra Stadion met 2-1 gewonnen van FC Volendam.

De Friezen kwamen al na zes minuten op voorsprong toen Van Hooijdonk een scherpe bal van Sahraoui binnenwerkte.Voormalig Heerenveen-speler Henk Veerman bracht de Volendammers op gelijke hoogte en miste daarna nog een dot van een kans. Van Hooijdonk was vervolgens aan de andere kant wel trefzeker uit de kluts.

De behendige Oristanio was na rust een regelmatige plaag voor de defensie van Heerenveen, maar dat leidde niet tot een gelijkmaker. De thuisploeg was alleen nog via schoten uit de tweede lijn gevaarlijk, maar trok wel de zege over de streep.