LEMMER - Sint Nicolaasga, Hapkidoschool Si-Jak de Oase verzorgd al zo’n 17 jaar succesvol weerbaarheidstrainingen Hapkido in de Therapeutische zorginstelling De Oase te Follega. Vanaf donderdag 2 Februari van 18.15 t/m 19.15 uur zal er nu ook voor iedereen Hapkido en of Kickboksen recreatief of wedstrijdgericht lesgegeven worden voor kinderen en volwassenen vanaf 7 jaar in de Gymzaal op de Kerklaan 76 te Sint Nicolaasga.

De zelfverdedigingslessen zullen verzorgd worden door drievoudig Wereldkampioen Hapkido en Jiu-Jitsu Martin Zingel.
Zingel is bondscoach van het Nederlands Hapkidoteam en beoefend ruim 45 jaar verschillende krijgskunsten en is in het bezit van de volgende zwarte band (dan) graden: 8e dan Hapkido, Renshi 8e dan Jiu-Jitsu, 6e dan Judo, 4e dan Taekwondo en 4e dan Kobudo, 3e dan Kyusho Jitsu en 1e dan Silla Gumdo (zwaard)

Wat is Weerbaarheidstraining Hapkido?
Hapkido is een oude Koreaanse vorm van zelfverdediging tegen gewapende en ongewapende aanvallers. Bij het toepassen van de zelfverdedigingstechnieken wordt gebruik gemaakt van de kracht van de aanvaller. Deze kracht wordt afgeleid en omgezet in een effectieve zelfverdedigings- techniek zoals een klem of een hefboom. Ook met veel elementen vanuit het Taekwondo zoals nagenoeg alle (hoge) trap en stoottechnieken en het gedeelte sparring. Andere elementen binnen het Hapkido komen o.a. voort uit het Jiu-Jitsu, Aikido en Judo.

Lichaamsbeweging is gezond, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de hersenen. Het zorgt voor extra zuurstof, voedingsstoffen en stimulering. Lichaamsbeweging vergroot het concentratievermogen, met name de langdurige concentratie, het vermogen om alert en taakgericht te blijven. Door regelmatig te bewegen bouw je geestelijk uithoudingsvermogen op.

Zelfvertrouwen
Iedere ouder wil zijn eigen kind natuurlijk beschermen tegen ongewenste situaties. Echter, er zullen situaties voorkomen waarin het kind niet direct kan terugvallen op vader en moeder. Daar waar de bescherming van de ouders ophoudt, moet het kind zelf zijn mannetje kunnen staan. Hoe vaak hoor en lees je niet dat kinderen slachtoffer zijn van pesterijen, en andere vormen van zinloos geweld? Kinderen/jongeren/ouderen leren grenzen te stellen, “NEE” te zeggen en voor zichzelf op te komen! Voor jong en oud van toepassing!

Belangrijke voordelen naast jezelf leren te verdedigen:

· Vergroten van je zelfbeeld (respect, acceptatie, zelfvertrouwen en trots zijn op jezelf)
· Vergroten van je power (wilskracht, doorzettingsvermogen)
· Vergroten van je zelfdiscipline (zelfbeheersing)
· Vergroten van je assertiviteit (grenzen zien en aangeven, de ander respecteren)
· Vergroten van het herkennen van je eigen emoties en die van de ander
· Vergroten van weerstand kunnen bieden tegen negatief gedrag van anderen

Speciaal ter gelegenheid van de opening van onze nieuwe locatie is er voor iedereen die interesse heeft in deze mooie en dynamische Koreaanse zelfverdedigingsport/krijgskunst een hele gratis proefmaand trainen! Kom gerust op 2 februari langs! Voor meer info en inschrijving Martin Zingel tel: 06-54325285 en www.si-jak.com