HEERENVEEN - Ook SC Heerenveen heeft kennis gemaakt met de dadendrang van het in vorm zijnde Willem II. De ploeg van Johnny Jansen raakte in de wedstrijd tegen de Tilburgers zelfs de ongeslagen thuisstatus kwijt (1-2).

Twee momenten van onachtzaamheid in de Heerenveense defensie werden in de eerste helft afgestraft door de gasten. Na mistasten van Sven Botman kon Vangelis Pavlidis al na negen minuten profiteren. SC Heerenveen kwam nog wel op gelijke hoogte pal nadat Jens Odgaard de paal had geraakt. Rodney Kongolo knikte op aangeven Botman raak. Nog voor de rust ging het echter weer fout achterin bij de Friezen bij een foute terugspeelbal van Floranus en nu profiteerde Mike Trésor Ndayishimiye: 1-2.

Na rust was het vervolgens eenrichtingsverkeer richting het Tilburgse doel die echter geen krimp gaven. De kansen waren namelijk niet besteed aan achtereenvolgens Odgaard, Van Rhijn, Veerman en Botman.