NORTHAMPTON - Op zaterdagavond 9 september werd het wereldkampioenschap voor de Stockcar Formule 1 verreden in Northampton in Engeland. Veel Nederlandse coureurs en teams waren afgereisd naar Engeland om een gooi te doen naar de hoogste titel in de Stockcar wereld.


Tjalle Greidanus wist zich als 4e als beste Nederlander te kwalificeren vlak voor Wybe de Vries uit Hantum. Na een hevige strijd op de baan, die meerdere keren onderbroken moest worden en geneutraliseerd moest worden, wist uiteindelijk de Engelsman Tom Harris de wereldtitel 2023 oppermachtig veilig te stellen. Tom won begin dit jaar al de Nederlandse titel King of Dirt op Koningsdag op Speedway Blauwhuis. Tweede op het wereldkampioenschap werd Craig Finniken die ook in Nederland succes had geboekt tijdens de KingsNight op Koningsnacht 2023.

Wybe de Vries uit Hantum wist na een sterk optreden en een geweldige strijd op de baan de 3e plek te pakken. Door een mooie inhaalactie wist hij twee van zijn concurrenten in te halen en toen de nummer 3 een foutje maakte, sloeg Wybe gelijk toe en gaf hij de 3e plaats niet meer af. Een schitterend resultaat voor de Fries die op het podium mocht staan tijdens het wereldkampioenschap. Niek Damstra uit Munein werd uiteindelijk knap 6e.