LEMMER - Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Piter Wilkens, drie van Frieslands bekendste troubadours, brachten afgelopen seizoen het programma ‘Frisicana’ in de theaters en dorpshuizen van onze provincie. Deze succesvolle tournee wordt afgesloten in ‘De Hege Fonnen’ te Lemmer op zaterdag 13 oktober.

Frisicana is een avondvullend liedjesprogramma met een knipoog naar het veelomvattende genre ‘Americana’. Een mix van nieuw eigen werk en materiaal van artiesten die hen hebben geïnspireerd. Zo zijn er liedjes te horen van folk- en countrylegendes als Woody Guthrie, Hank Williams en Johnny Cash, maar ook hedendaagse Amerikaanse singer/songwriters als Chris Stapelton en Greg Trooper.

Piter, Marcel en Gurbe begeleiden elkaar op gitaar, banjo, mandoline en bas en zingen afwisselend solo en meerstemmig. In een passend decor brengen zij, deels Engels, deels Fries, een keur aan pakkende eigen liedjes, die deels nieuw geschreven zijn voor deze voorstelling, afgewisseld met vertaalde en originele klassiekers uit het internationale repertoir

Kijk voor meer informatie op www.piterwilkens.nl

Entree: € 15,00 incl. pauzedrankje