TSJERKEPAAD - tijdens de zomerperiode van 6 juli tot en met 15 september zijn veel kerken in Friesland traditioneel geopend op de zaterdagmiddag van 13.30 – 17.00 uur. Niet alleen de kerken zijn te bewonderen, maar er is vooral op die zaterdagen te genieten van een groot aantal concerten, voorstellingen of exposities. Tijdens Tsjerkepaad in Lemmer staan de deuren van de Rooms Katholieke kerk en de Hervormde kerk open. Meer informatie is te zien op de website van Tsjerkepaad.

In de Hervormde kerk is er dan te genieten van een muzikaal moment, steeds om 15:00 uur. In samenwerking met Stichting Oud Lemmer is er weer een gevarieerd aanbod. Er zijn verschillende optredens van jongeren, vocaal, klassiek en instrumentaal. Het bezoeken van de Hervormde Kerk krijgt zo weer een extra toevoeging. Ook het combineren van de beide kerken is aanrader.

Het programma
6 juli: Blaasbende uit Echten.
13 juli: Twalûd.
20 juli: Wim Houtsma Marimba en slagwerk.
27 juli: Fred Veenstra orgelconcert.
3 augustus: Hinke Keulen en Eize van der Sluis.
10 augustus: tentoonstelling Lemster Pallet.
17 augustus: Fokke Klijnstra zang en gitaar.
24 augustus: Janny Brandsma.
31 augustus: Janny Brandsma en Anne van Dijk.
7 september: Je kan je voor deze zaterdag nog opgeven.
14 september: Toanhus en crescendo muziek tijdens Nazomeren in Lemmer.
15 september: Het Gelders Esemble met toegankelijke klassieke muziek.

Na afloop van het bezoek aan de kerk is het ook goed om de nieuwe route door het centrum het zogenaamde "Rondje Dok" te gaan lopen. Start is bij het VVV kantoor. Scan de QR-code in vanaf één van de borden in het centrum of haal de plattegrond met beschrijving - auch in die Deutsche Sprache - bij VVV Lemmer.

Kom genieten in Lemmer!
Kortom, cultuur snuiven, én daarbij lekker genieten. Van de rijks- en gemeentelijke monumenten, de winkels en de terrassen, alsmede drukte op het water. Live beelden van Lemmer zijn te zien op www.webcamlemmer.nl en voor meer info en het zomerprogramma van de stichting Oud Lemmer kijk op www.oudlemmer.nl

Overigens op 14 september, tijdens Nazomeren in Lemmer/Monumentendag zijn deze beide kerken ook open van 10.00 tot 17.00 uur.