LEMMER - Vanwege de grote belangstelling speelt de Noorder Smederij op woensdag 4 oktober nogmaals een extra voorstelling van FLOED, een bijzondere theaterbeleving bij het Woudagemaal in Lemmer. Op dit moment zijn er bijna 3500 kaarten verkocht en zes voorstellingen uitverkocht.


Het Ir. D.F. Woudagemaal is van 22 september tot en met 7 oktober 2023 het podium voor FLOED. Stichting de Noorder Smederij brengt dit bijzondere verhaal over water en het gemaal tot leven. Ondergedompeld in theater en muziek beleeft de toeschouwer FLOED via een wandeltocht rondom het Woudagemaal.

Het verhaal van FLOED

Het Woudagemaal in Lemmer vertelt al meer dan honderd jaar verhalen. Maar één verhaal is nog niet verteld. Het verhaal van Mare en Gula, het water en het gemaal. Mare heeft maar één grote liefde in haar leven, het water. Die liefde transformeert in een eindeloos verlangen naar water, naar meer water. Als Mare haar liefde verklaart aan het water bij het IJsselmeer, besluit Gula het Woudagemaal uit haar slaap te halen. Het water voor het gemaal stijgt tot dreigende hoogte. Het gemaal begint steeds harder te draaien, maar zal het op tijd zijn om Mare te redden?

Ir. D.F. Woudagemaal

Het Woudagemaal, eigendom van Wetterskip Fryslân, is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het stoomgemaal is in 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Bij extreem hoog water zorgt het gemaal nog steeds voor droge voeten in Fryslân. Koningin Wilhelmina opende het Woudagemaal ruim honderd jaar geleden, op 7 oktober 1920. Een uniek gebouw op een unieke locatie en nog steeds functionerend in een zeer actuele context: de strijd tegen het water.

Speeldata en kaartverkoop

Speeldata: 22 september tot en met 7 oktober 2023. De regie van FLOED is in handen van Theo Smedes en wordt geproduceerd door Stichting de Noorder Smederij.

Bestel nu alvast uw tickets en kijk voor meer informatie op: www.floed.nl.