LEMMER - Om 14.00 uur is er voor natuurliefhebbers een excursie door de Vlindertuin Lemmer, die gelegen is langs de Rondweg. De excursie wordt geleid door medewerkers van Bezoekerscentrum Mar en Klif, die de Vlindertuin beheren. Zij zullen de deelnemers meenemen langs de rijke plantengroei en het uitbundige dierenleven van de tuin. Ook zullen ze wat vertellen over het ontstaan van, en het idee achter, de Vlindertuin Lemmer.

Vlindertuin Lemmer, natuurlijke oase in stedelijk gebied
Rijdend over de Rondweg in Lemmer, ziet u tussen de Oude Tramdijk en het fietstunneltje een ruig begroeide strook land. Dit is de Vlindertuin Lemmer, herkenbaar aan het informatiepaneel. De inrichting en het beheer is er op gericht dat wilde inheemse vlinders zich er thuis voelen. Zo is er bijvoorbeeld reliëf aangebracht waardoor er een afwisselend terrein is ontstaan met verschillende microklimaten en een grote variatie aan vegetatie. Dit trekt ook andere dieren zoals bijen en hommels aan. Door de aanwezigheid van waterpartijen is het er ook prima vertoeven voor libellen.Er groeien bijvoorbeeld meer dan honderd verschillende soorten inheemse planten en dat midden in Lemmer.

De start is om 14.00 uur bij het informatiebord bij de ingang van de vlindertuin op de hoek van de (verlengde) Flevostraat en de Rondweg, nabij het Jeu de Boules terrein en het fietstunneltje. De excursie duurt ongeveer een uur, deelname is gratis. Stevige schoenen of laarzen worden aangeraden, het terrein is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Honden kunnen we helaas niet toelaten.

Praktische informatie
Zondag 7 juli: 14.00-15.00 uur.
Zondag 4 augustus: 14.00-15.00 uur.
Zondag 1 september: 14.00-15.00 uur.