JOURE - Tijdens de zomervakantie organiseert Museum Joure iedere woensdagmiddag De zomerse Maakfabriek, speciaal voor kinderen van ca. 6 tot 14 jaar Tijdens deze vakantie kun je lekker aan de slag met metaal bewerken. Eerst neem je natuurlijk een kijkje bij de mooiste metalen voorwerpen in het museum en dan ga je zelf aan het werk. Met een hamer in model kloppen, bewerken met ponsen of solderen, je kunt het allemaal uitproberen tijdens deze middagen. Schrijf je snel in voor deze middagen, want het aantal plekken is beperkt!

Deurkrukken, theekannen, vorken en lepels, sieraden en bloempotten, machines en verpakkingen, allerlei spullen werden en worden van metaal gemaakt. In Museum Joure vind je daar mooie voorbeelden van. Soms zijn de objecten heel eenvoudig en praktisch en soms prachtig bewerkt en alleen gemaakt om te bewonderen, niet om te gebruiken!

Er zijn allerlei verschillende soorten metaal, met verschillende eigenschappen en er zijn ook nog allerlei manieren om dat metaal te bewerken. Tijdens de Maakfabriek mag je zelf lekker experimenteren. Hoe kun je metaal knippen, zagen en snijden? Wat zijn manieren om van een vlakke plaat een 3D-object te maken? En hoe kun je metaal mooi versieren? Solderen, buigen, zagen, ponsen. Met metaal kun je alle kanten op!

Praktische info
De Zomer Maakfabriek wordt georganiseerd op 17, 24 en 31 juli en op 7, 14 en 21 augustus. Je kunt om 13.00 en om 13.30 starten. Houd er rekening mee dat de activiteit tenminste 1,5 (vml. wel 2 uur) duurt. Om uiterlijk 16.30 sluit de Zomer Maakfabriek.


Per groep is er plek voor ca. 10 kinderen. Wil je zeker zijn van een plekje? Schrijf je dan van tevoren in via onze website. Mocht de groep nog niet vol zijn, dan kun je op de dag zelf je nog opgeven bij de balie. Je betaalt voor deze activiteit de gewone entreeprijs (€ 3,50 voor kinderen tot 16 jaar, incl. een glas limonade, thee/koffie) plus een materiaaltoeslag van € 1,50.

Let op, bij kinderen tot ca. 9 jaar verwachten we dat de ouders bij de kinderen blijven. Bij oudere kinderen kunnen de ouders het museum bekijken, terwijl hun kinderen zelfstandig bij de activiteit zijn. Entreeprijs voor ouders is € 7,50 incl. een kopje koffie/thee.