LEEUWARDEN -Op watersportbeurs 'Boot' deed de stand van Merk Fryslân afgelopen donderdagmiddag dienst als decor voor een prijsuitreiking. Gedeputeerde van de provincie Fryslân, Avine Fokkens, heeft samen met Martin Cnossen, directeur van Merk Fryslân, de Friesland PromotiePrijs uitgereikt aan De Drait uit Drachten en Friesland Charter uit Jirnsum.


De Friesland PromotiePrijs wordt gegeven aan bedrijven die zich inzetten 'om de cultuur, geschiedenis en schoonheid van Fryslân te delen met de rest van de wereld'. Tijdens de prijsuitreiking stond er voor de Nederlandse ondernemers op de beurs een hapje en een drankje klaar. Deze borrel bood ondernemers de gelegenheid om elkaar te leren kennen en mogelijkheden tot samenwerking te ontdekken.

Fryslân promoten als ideale watersportprovincie
Friesland bestaat voor ongeveer 1/3 uit water, en de elf Friese steden zijn ook allemaal via het water met elkaar verbonden. Merk Fryslân is een aantal jaren niet aanwezig geweest, maar pakt nu flink uit. De hele stand staat in het teken van Visit Friesland en grote foto's van verschillende soorten waterrecreatie trekken de aandacht van het publiek. Na afloop evalueert de organisatie of ze jaarlijks zullen terugkeren, of eens in de twee of drie jaar. Bij die beslissing wordt de mening van de ondernemers ook meegenomen.

Boot Düsseldorf is een toonaangevende, internationale beurs waar alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van boten, watersport en waterrecreatie te zien en te beleven zijn. Naast (woon)boten en luxe jachten vind je hier ook reisbureaus en andere reisaanbieders. Het is dus een prachtige gelegenheid om hier Friesland te promoten als dé ultieme provincie voor waterrecreatie.

Toeristen met een lage footprint
De medewerkers van Merk Fryslân laten de rest van de wereld graag zien hoe mooi het is om in Friesland te zeilen, kanoën, suppen, zwemmen of met een sloep te varen. Ze vertellen de beursbezoekers bijvoorbeeld over de unieke electric-only vaarroutes, over aanlegplaatsen midden in de natuur, de mooiste plaatsjes om te suppen, te vissen en te kajakken, en over de mogelijkheden voor wind- en kitesurfen die er ook volop zijn in Friesland.

Als het maar een duurzame activiteit is, want duurzaamheid staat bij Merk Fryslân hoog in het vaandel: 'Onze opdracht is om positieve impact te creëren, zodat we bijdragen aan de hoge kwaliteit van leven die de Friezen dagelijks ervaren. Daarom denken wij in kansen en mogelijkheden voor ondernemers, werknemers en onderwijs, werken we aan een optimale bezoekerservaring en sturen we voortdurend op duurzaamheid. Want yn Fryslân stiet lok op ien.', aldus Martin Cnossen.